Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Κόλλα κρέατος: Το βρώμικο μυστικό της βιομηχανίας κρέατος

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAUFjygukotP0Jza0esD0sL1rHJxR-qitD5W0a9L_9bCTMj5FHA-uBYN-WPwdB8A1kPqNVOW2VuxnhCJsGnzlRgi5yktyecnhAoRwbDV0NFIr_8NtrmANQpaCQ_BmZ6FuiYSP5pZ0rOo4/s1600/%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CE%B7-%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%BF.jpgΠρόκειται για την τρανσγλουταμινάση, ένα ένζυμο που στους τεχνολόγους τροφίμων είναι γνωστή σαν «κόλλα κρέατος», παράγεται από την καλλιέργεια βακτηριδίων ή από το αίμα αγελάδων και χοίρων και χρησιμοποιείται για τη συγκόλληση περίσσιων κομματιών κρέατος που έπειτα πωλούνται σε πολύ ακριβή τιμή.

Σύμφωνα με τη New York Daily News, η Αγγλία απαγόρευσε τη χρήση τέτοιων προϊόντων πέρσι καθώς πρόκειται για παραπλάνηση του καταναλωτή ο οποίος θεωρεί πως τρώει ένα ενιαίο κομμάτι κρέατος και όχι πολλά ενωμένα. Ωστόσο η τεχνική παραμένει νόμιμη σε όλη την Ευρώπη.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο–ρεπορτάζ που ακολουθεί:






Το διαβάσαμε από το: Κόλλα κρέατος: Το βρώμικο μυστικό της βιομηχανίας κρέατος http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/03/blog-post_8.html#ixzz2vJwZvumT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου